Biografie

 

Vanaf haar vroegste jeugd zingt José van Waveren Franse chansons, maar de “coup de foudre” kwam toen ze het werk van Barbara  en Brel ontdekte. Na vele professionele omzwervingen en een studie Frans, besloot zij van haar passie haar beroep te maken. Naast het zingen van chansons van Brel en Barbara ging ze haar eigen chansons schrijven en componeren.

Dit resulteerde in 2009 in de CD Fragile met enkel eigen werk en in 2015 bracht ze haar 2e CD uit: Mélancolie met bekend en minder bekend werk van o.a. Aznavour, Brel, Barbara, Julien Clerc en nieuwe eigen composities.

Rond deze CD heeft ze haar nieuwste programma samengesteld. Zichzelf begeleidend op de piano neemt ze u op intieme wijze mee naar een wereld vol melancholie en humor. De teksten zijn poëtisch en persoonlijk, van ontroerend tot uitbundig. Hilarisch is het zelfgeschreven lied “Facebookez-moi” waarin ze het Facebookgebruik op de hak neemt: ”Facebook me ajb, want mijn virtuele leven is zoveel spannender dan mijn echte leven!”

José van Waveren heeft op jonge leeftijd langdurig klassiek pianoles gehad, gevolgd door harmonieleer, solfège-  en zanglessen. Op basis daarvan schreef ze alle begeleidingen van bekende chansons en componeerde ze haar eigen chansons. Ze is autodidact op het gebied van het Franse chanson.

Ze treedt door het hele land op van kleine theaters en kerkjes tot op begrafenissen en verjaardagen.