CD MÉLANCOLIE

 

Voor mijn 2e CD ‘Mélancolie’ heb ik bekende en minder bekende chansons van Barbara, Brel, Aznavour, Julien Clerc, Serge Reggiani, Michel Fugain en Yves Duteil uitgekozen. Het zijn veelal melancholische chansons over liefde en de voorbije jeugd, maar ook over blije liefdes. We hebben bekende nummers soms van nieuwe, licht jazzy arrangementen voorzien, maar we zijn altijd trouw gebleven aan het origineel. Mijn eigen werk is in dezelfde stijl geschreven en gecomponeerd. Alleen “Facebookez-moi!” heeft een licht ironische ondertoon: “Facebook me ajb, want mijn virtuele leven is zoveel interessanter dan mijn echte leven….”

Ik hoop dat jullie met net zoveel plezier van het album genieten, als wij het gemaakt hebben!

 

Nieuw Album: Mélancolie!

 

DSC_0637

Recensie van het album ‘Mélancolie’ door Sylvester Hoogmoed, journalist en programmamaker van het radioprogramma “Chanson” op de concertzender: www.concertzender.nl 

 

 “Opnieuw een prachtig album van José van Waveren. Ze zingt minder bekende pareltjes uit de Franse muzikale canon, maar weet ook klassiekers als ‘Ne me quitte pas’ en ‘Hier encore’ een aangename nieuwe dimensie te geven, ondersteund door een uitstekend combo.

Drie van de uitgevoerde chansons heeft ze zelf geschreven en dat zijn zeker niet de minste. José van Waveren mag zich met recht een chansonnière noemen.”

 

Te beluisteren op Spotify:

https://play.spotify.com/artist/1qda8ewf9LAFbUuWpDNxRl

Te koop op Itunes:

 https://itunes.apple.com/nl/album/melancolie/id1043402087

Te koop bij Bol.com:

 http://www.bol.com/nl/p/m%C3%A9lancolie/9200000051474261/