Jean-Baptiste Milon (piano)

_MG_1934

Jean-Baptiste Milon heeft zijn Master degree behaald als Concertpianist aan het Conservatorium van Parijs (Conservatoire national supérieur de musique et de danse de Paris ook bekend als Conservatoire de Paris) www.conservatoiredeparis.fr

José leerde hem kennen op een workshop over het Franse lied, waar hij de muzikaal leider en pianist was. De muzikale klik tussen die twee inspireerde tot het maken van deze CD. Jean-Baptiste speelt in diverse samenstellingen en is een zeer dienstbaar begeleider van allerlei zangstijlen van klassiek tot lied, van opera tot chanson!

www.jeanbaptistemilon.com

 

 André Vrolijk (accordeon)

DSC_0542

André Vrolijk speelt vanaf zijn 8e jaar accordeon en volgde de klassieke opleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar hij in 1993 afstudeerde.

Sindsdien speelt hij met verschillende ensembles in diverse stijlen, waaronder ook het tango-orkest “Malando”. Ook is André een veelgevraagde muzikant bij het welbekende Metropole Orkest.
André Vrolijk is een zeer veelzijdige accordeonist. Hij speelt onder andere Franse chansons en musettes, tango/Argentijnse muziek, maar ook Amsterdamse liederen, klassieke muziek en jazz.

Hij heeft ook een CDmet eigen werk opgenomen “Getting Sentimental”, waarop hij samen met Frits Landesbergen, Jeroen de Rijk, Edwin Corzilius, Martien Oster en Gijs Dijkhuizen heerlijke jazz standards ten gehore brengt.

www.andrevrolijk.nl

 

 Andy Valkenburg  (Contrabas)

DSCN0616

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andy leerde gitaar spelen door naar zijn vader te kijken. Zijn moeder bracht hem de theorie bij. Op de middelbare school trad hij op in verschillende bands als zanger, gitarist en bassist. Hij studeerde als bassist 7 jaar  jazz aan het Conservatorium van Den Haag. Zijn vervolgstudie was in New York aan de New School University. Hij stond in New York op het podium met Roy Hardgrove en Wynton Marsalis en in Nederland begeleidde hij Nina Ebbenhout en Saskia Laroo. Hij werkte 3 jaar in Atlanta als producer.

 https://www.linkedin.com/pub/andy-valkenburg/1a/610/433

 

Efraim Schulz-Wackerbarth (Drums)

DSC_0518

Efraim Schulz-Wackerbarth (*1984), is geboren in Melbourne, Australië, maar vertrok met zijn familie naar Osnabrück, Duitsland toen hij zes jaar oud was. Rond die tijd kreeg hij pianolessen maar ontdekte zijn passie toen hij drie jaar later begon met drummen. In 2004 ging hij naar het Conservatorium van Enschede om Jazzdrums te studeren bij Hans Dekker en Joost van Schaik. Twee jaar later verhuisde hij naar Amsterdam om aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marcel Serierse en Martijn Vink verder te studeren. Hier haalde hij in 2010 zijn Bachelor- en in 2012 zijn Masterdiploma. In 2011 studeerde hij één semester aan de Manhattan School of Music, New York, bij John Riley. Sindsdien heeft Efraim zowel met Nederlandse jazzartiesten zoals Saskia Laroo, Morris Kliphuis, Karsu Dönmez en Ruud Ouwehand, als ook met nationaal en internationaal bekende popartiesten zoals Spinvis, Julia Zahra, Ellen ten Damme en Debbie Sledge opgetreden. Met verschillende formaties zoals het Ricciotti Ensemble, het Mira Falk Quartet, Jellyfish en The Soul Keys heeft Efraim inmiddels in 7 Europese landen optreden en ook op diverse grote festivals gespeeld, zoals Zwarte Cross, Haarlem Jazz, Oerol, Langnau Jazz Nights en het Nederlands Jazz Vocalisten Concours.

www.efraimdrums.com

 

 Mariëtte Laport (Cello)

Mariette Laport

Mariétte behaalde in 1987 het diploma Docerend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jean Decroos. Daarna ging ze naar Parijs, waar zij bij Philippe Muller verder studeerde.

In Parijs was zij als celliste verbonden aan diverse orkesten en ensembles, zoals het Orchestre Symphonique Français, het Orchestre de Chambre Lyrique de Paris en het strijkkwintet Khroma. Daarnaast remplaceerde zij in alle grote (radio-) orkesten, en werkte mee aan concerten, studio-opnames en tournees van vele artiesten, o.a. Michel Legrand, Gilbert Bécaud, Michel Sardou, Richard Claydermann.

Na terugkeer in Nederland speelde zij tussen 1999 en 2014 bij bijna alle grote musicals van Joop van den Ende; PSW_7491-7Elisabeth, Oliver!, Titanic, Sound of Music, Aïda, Passion, Lion King, Tarzan, Les Misérables, Sunset Boulevard, Mary Poppins, Miss Saigon en Hij Gelooft in Mij.
Daarnaast verleent zij als freelancer haar medewerking aan concerten en studio-opnames in zeer diverse bezettingen en muziekstijlen, van klassiek tot pop.

Mariëtte was als docent verbonden aan de muziekscholen van Texel, Enkhuizen en Alkmaar.
Zij geeft tegenwoordig individuele cellolessen aan kinderen en volwassenen op alle niveaus, in Alkmaar en Amsterdam.

 http://www.mariettelaport.nl

 

 Ariëlle van Eijsden (Dwarsfluit)

_MG_1941

 

Ariëlle is  fluitdocente aan Vivaldi Musiclessons in Den Haag. Ze geeft zowel les aan kinderen als  aan zowel in het Nederlands maar ook in het Engels, aan bijvoorbeeld expats, in de regio Den Haag. Sinds 2013 speel ik mee in een voorleesconcert voor basisscholen “Koning van Katoren” en daarvan doe ik ook de organisatie. Ook ben ik als orkestmusicus werkzaam als remplaçant bij HOC koorbegeleidingen en tot slot organiseer ik met veel enthousiasme, sinds 8 jaar, koffieconcerten bij galerie Pulchri Studio in Den Haag.

 

https://vivaldimusiclessons.nl/nl/muziekles/den-haag/dwarsfluitles/arielle-eijsden